Igår var vi på Hotel Post Clarion med jobbet och åt på Norda restaurang.
Jag tyckte inte det var någon höjdare faktiskt. Menyn var som en pubmeny, typ köttbullar och halv special fast till restaurangpriser. Det är ju Marcus Samuelsson som ligger bakom och han har väl tänkt göra en liten New York-variant i Göteborg. Man beställer t ex side orders för sig, osv. Skillnaden är väl att portionerna i USA är betydligt mer generösa än i Sverige. Min torskrygg var en liten blek skrämd sak som inte smakade någonting, och inte blev jag mätt heller. Som tur var kanske, för då tog jag efterrätt och den var faktiskt väldigt god. Alla tog olika efterrätter (jag tog vaniljmousse) och alla var nöjda så där höjdes betyget ett snäpp. Men maten var som sagt ingen höjdare. Inget speciellt i alla fall.
Och servicen! Vår servitris var trevlig och gjorde sitt bästa, men tre personer som ska serva en fullsatt restaurang… ja ni förstår ju själva. Hon fyllde på vatten typ en gång i timmen så mestadels satt vi där med tomma glas och höll på att törsta ihjäl. Vinet fylldes bara på en gång, sen glömde hon bort oss eller hann inte med.
Tanken med Norda är att locka in göteborgarna till hotellrestaurangen. Tyvärr har resultatet blivit att de 100 platserna i restaurangen snabbt fylls upp och hotellgästerna inte får plats. Många av våra kunder som bott där har fått beställa roomservice istället. Eller gått ut någon annanstans.
Ja, det var kul att ha varit där i alla fall men är servicen så dålig en måndagkväll kan jag bara tänka mig hur det är på helgerna…