Idag har jag tagit bort de sista av mina gamla amalgamfyllningar. Jag tog bort nästan alla innan och under tiden jag var gravid med Scott. Sedan kom småbarnsåren och då försvann möjligheterna till att ens få lite egentid för ett mysigt tandläkarbesök :-). Men nu när jag var hos tandläkaren sist så kom jag på att jag har ju faktiskt två små lagningar kvar. Lika bra att ta bort allihopa. Jag har läst så mycket om amalgam- och kvicksilverförgiftningar i kroppen och vad de kan leda till (eksem – CHECK, allergier – CHECK, plus massa andra symptom som huvudvärk, sömnsvårigheter etc) att jag verkligen inte vill ha kvar den där skiten i kroppen längre. Läste någonstans att 74% av vuxna människor i Sverige har amalgam i tänderna (nuförtiden är det ju förbjudet, tack och lov) och att mellan 50 000 och 250 000 personer har problem med biverkningar av sina tandfyllningar.

Enligt läkarkåren finns det naturligtvis inget samband mellan amalgam/kvicksilver och dessa symptom. Men jag litar inte så mycket på dem längre, de har ju i alla fall inte kunnat hjälpa mig med varken eksem eller allergier och om amalgam kan vara en tänkbar orsak till det så är jag i alla fall beredd att testa. 🙂 Då har jag i alla fall gjort vad jag har kunnat för att ”rena” mig från onödiga gifter. Självklart får jag bekosta det själv eftersom det anses som ”kosmetiskt” fast det är för att jag inte vill ha massa tungmetaller i tänderna. Oh well.

De flesta tandläkarkliniker erbjuder amalgamsanering idag, som Dagnelidkliniken i Göteborg.

Det gör inte ont (ja, om man får bedövning alltså) och tog typ 40 minuter. Nu blev jag lite sugen på att bleka tänderna igen också 🙂

♥♥♥