Artikelsamarbete med Spintastic

Vi kommer allt närmare en verklighet där vi kommer att se självkörande bilar i städerna, men är det säkert eller kommer forskarna att spela med människors liv? Forskare tror att 90% av bilarna i städerna kommer att försvinna så småningom, när självkörande bilar tar över. Och det är närmare än många tror. Volvo och Ford har som målsättning att ha självkörande bilar på marknaden 2021, BMW har gått ihop med Intel om att bygga självkörande bilar och Google har använt sig av självkörande bilar i flera år redan. Men hur kommer bilarna att förändra vår vardag? Forskare tror att det kan bli en likadan förändring som när vi gick från häst och vagn till bil. 92% av bilarna skulle kunna tas bort och man skulle ändå kunna göra samma mängd bilresor i staden med hjälp av självkörande bilar – de flesta bilar står ju faktiskt parkerade till allra största del.

Men är det att spela med livet? Hur är säkerheten? Bara 30% av svenskarna vill sätta sig i en självkörande bil på grund av rädsla för riskerna och för att de inte förstår hur det fungerar, men forskare säger att det faktiskt är manuellt körande fordon som är det riktiga säkerhetsproblemet. Självkörande bilar kommer att bli säkrare än de bilar vi själva kör, för de får helt enkelt inte köra in i andra bilar eller föremål. Bilarnas sensorer i kombination med programmerad artificiell intelligens är det som gör säkerheten så hög. Bilarna har LIDAR, en roterande osynlig laser som skannar omgivningen i 3D, ser hur allt runtomkring rör på sig så när som på en centimeter. Dessutom har de radar och kameror som extra säkerhet. Eftersom de allra flesta olyckor i dag beror på att folk kör för fort och inte är uppmärksamma, tror forskarna automatiserade bilar kommer att ge oss färre olyckor och spara många liv.

Säkerhet på Spintastic

Säkerhet är A och O även på Spintastic, det nyaste casinot online där de erbjuder en ansvarsfull och trygg spelmiljö. Det finns klassiska bordsspel som roulette och blackjack, livespel, poker, bingo och spelautomater på Spintastic – man hittar allt man kan tänka sig, och med spelautomater i många olika teman. De har riktigt bra webbkameror, så att det faktiskt känns som att man befinner sig på plats. Man kan chatta med andra spelare, och nya spelare får generösa välkomsterbjudanden. Dessutom är det låga omsättningskrav och man kan få flera omsättningsfria free spins och bonusar utan insättning.

Vi ger inte automatiskt körande bilar särskilt stort förtroende i dag, och forskarna är överens om att det är viktigt att försöka vänja folk vid tanken, och att utvärdera alla tester. De vill inte heller vagga in folk i falska förhoppningar om att det är helt säkert, för det kommer aldrig att bli 100% säkert. Det kommer dock att bli mycket säkrare än att åka med mänskliga förare, och därför bör vi använda oss av förarlösa bilar. Det kommer att bli olyckor med självkörande bilar, men inte alls lika många olyckor som människor orsakar i dag. Innan vi ser självkörande bilar på vägarna måste våra lagar ha kommit ikapp, så att det är tydligt vem som är ansvarig vid en olycka. Framtiden är närmare än vi tror, och inom några år kan du färdas i en förarlös bil.

Detta blogginlägg är ett samarbete med Spintastic

♥♥♥