josabeth-sahleniusHola från en helt underbar weekend i en av mina favoritstäder alla kategorier. Jag har varit här otaliga gånger och varje gång är lika trevlig.

barca-la-familiaAlldeles särskilt denna gång eftersom det var första gången som vi alla sex som pluggade här och delade lägenhet för massa år sen åkte hit igen, tillsammans. ”La Familia” kallades vi då eftersom det var jag och brorsan, hans tjej (numera fru) Petra, paret Frida och Andreas, samt Helena. Då var jag och Helena singlarna. Sen dess har vi i olika etapper flyttat omkring i världen, gift oss, skaffat barn, jobb, hus och skilt oss (ja, jag då).

Life happens. Men när vi ses igen är det som att ingen tid alls har passerat och vi bara fortsätter där vi lämnade av sist, dvs som ett gäng oseriösa flamsiga syskon, som tydligt kan ses på bilden ovan, haha. Är grymt lycklig över att ha dessa människor i mitt liv och veta att de alltid kommer finnas där, vare sig det går ett år eller fem, femton eller femtio!

barcelona-takterrassNär vi pluggade här så bodde vi i stadsdelen Gracia som ligger ovanför paradgatan Passeig de Gracia, och här bodde vi även nu. Vi hyrde en annan lägenhet (på samma gata!) med en mysig liten takterrass, omgiven av citronträd.

barcelona-friendly-rentalsHär, bakom körsbärsträdet bredvid det höga röda huset låg vår lägenhet. Lite ovanligt att gå rakt in på marknivå. Den var dock superfräsch! Tre sovrum, två badrum och en trappa upp till takterrassen. Svalt och skönt när man skulle sova och inga monster (oklart hur det är under högsommaren…) Vi hyrde via Friendlyrentals.

bar-amelie-barcelonaSnygga killar på lunch i Gracia

casa-fuster-takterrassLjuvlig solnedgång från hotell Casa Fusters takterrass. Den var inte öppen med servering när vi var där och det var inte direkt temperatur att sitta ute heller när solen gått ner. Men sommartid är den grym!!

casa-fuster-bollarCasa Fusters bollar är dock alltid lika roliga 🙂

casa-fuster-takterrass-blueviewoch vårt eget Barca Black’n Blue View popband 😉

josabeth-barcelonaHär är vi på en mysig liten restaurang i Gracia som heter La Trini… Ljuvliga råvaror, kanonservice och billigt… tror vi betalade runt 60 euro för sex pers som alla åt och drack minst tre flaskor vin!

carpacchio-atun-la-trinaJag åt tuna carpaccio som bara smälte i munnen… sååå gott….
bitterblondin-barcelonaBesos de Barcelona!!

♥♥♥