kalle-hobbe-30-ar

Kalle och Hobbe fyllde 30 år den 18 november. Bill Watterson skrev och tecknade den underbara serien i 10 år innan han la ner den 1995 ”medan den fortfarande var på topp”. Till skillnad från Charles M Schultz, Rune Andreasson mfl har han aldrig sålt rättigheterna till seriefigurerna och det är därför vi inte ser Kalle och Hobbe som gosedjur, maskotar, T-shirts, nyckelringar, schampon etc.

Här är den allra första och den allra sista Kalle & Hobbe-strippen:

kalle-hobbe-forsta-seriestrippenkalle-hobbe-sista-serien

carly-rae-30Carly Rae Jepsen har också fyllt 30, den 21 november, och det enda jag vet om henne förutom att hon jobbat med Justin Bieber är att hon varit med i Kanadas Idol och haft två extremt tjatiga hitlåtar.

mike-d-beastie-boys-50Mike D från Beastie Boys fyllde 50 år den 20 november. Och jag är säker på att han firade den ungefär så här:

♥♥♥