Nu kommer hösten och dags att bunkra upp med vitaminer och kosttillskott igen!

Igår kom ett stort paket från Bodystore och idag fick jag ett helt gäng burkar Innate Response från Greatlife:

One Daily multivitamin, extra starka magnesium, D-vitamin (att börja med i september då solens strålar inte längre räcker till), Flora probiotika för magen, och så ska jag testa Astaxanthin för första gången. En kraftfull antioxidant som finns naturligt i vildfångad lax och kallats ”en stjärna bland anti-aging mat” av bl.a kändisarnas hudläkare dr Nick Perricone:

Astaxantin ”har visat sig förbättra hudens kvalitet, elasticitet och reducera rynkor. Den ökar även uthållighet samt återhämtning vid intensiv träning.” Astaxantin är en av världens mest kraftfulla antioxidanter. Den har uppvisat betydligt högre antioxidativ förmåga än både vitamin- E, betakaroten och C-vitamin. I det amerikanska skönhetsmagasinet Allure (jan 2009) beskrivs hur Madonna ger sin hud fukt, elasticitet och UV-skydd genom att äta vildfångad lax vilket just är rikt på Astaxantin (endast vildfångad lax är rik på Astaxantin). Vi har hittills inte funnit bättre Astaxantin än den från Dr. Mercola.

Dessutom tog jag en burk Adrenal Response som stärker binjurarna och sköldkörteln vid stress.

Binjurarna belastas vid stress och binjurefunktionen behöver stärkas vid kroniska stressbesvär. Stressreduktion påverkar även sköldkörteln gynnsamt. Ämnet Withania somnifera som finns i Astaxanthin har visat sig skydda kroppsvävnad mot skador samt bidra till generell hälsa genom sin antioxidativa aktivitet.

Från Bodystore blev det mer till barnen: kolloidalt silver, Omega 3-olja, fluorfri tandkräm från Urtekram (deras favorit, de vägrar t.om Weledas), tuggtabletter med probiotika och såklart en burk Manukahonung.

Ett ovärderligt litet förråd för att boosta immunförsvaret såhär när förskola och fritids börjar igen och alla baciller samlas under samma tak! 🙂

♥♥♥