Jag försöker i så stor mån som möjligt att undvika komjölk, både för mig och barnen. På förskolan får de mjölkfri mat och jag hoppas det går att lösa nu när Scott börjar skolan också. Sjukt egentligen att man ska behöva kämpa för att ett barn INTE ska bli itvingat något som någon myndighet bestämt är nyttigt för ALLA. Jag hävdar bestämt att mjölk INTE är bra för alla. Eller egentligen någon.

Många säger ”Åh men hoppas de inte får några eksem eller allergier då så de kan börja äta mjölkprodukter!” Jag ser egentligen inte någon poäng med det. Mjölkallergi är, precis som överkänslighet mot gluten, så mycket vanligare än man tror, även om det inte yttrar sig i hudproblem hos alla. Och det är inte laktosen som många tror utan själva mjölkproteinet. Det hjälper alltså inte att välja laktosfritt. Dock så finns det ju numera väldigt många bra alternativ till komjölk, som t ex havre-, mandel-, kokos- och rismjölk. Vi använder mest Oatlys produkter som yoghurt och matlagningsgrädde.

Komjölk är svårt för kroppen att bryta ner, det orsakar förkylningar, allergier, eksem, kolik hos spädbarn och magproblem hos äldre och bidrar till järn- och magnesiumbrist. Läs mer här: www.kumelkallergi.no. Fler borde minska på sin mjölkkonsumtion, det hade nog rått bot på många ”vanliga” krämpor som vi tar för givet.

♥♥♥