Här är lite fler bilder från vår resa till Kreta. Vi åkte med Ving till Sunwing Makrigialos. Ingen av oss hade varit där tidigare, men vi har spanat på just det här hotellet ganska länge eftersom det verkade så fint och framför allt för att det låg så nära stranden. Jag är ju mer en havstjej än en pooltjej 🙂 så kan man kombinera båda är det ju bra. Och så var det Lollo och Bernie såklart, som barnen tjatat om i över ett år.

Flygresan var mardrömslik såklart med skrikande barn överallt, men det positiva var att den bara var på 3,5 timme och direktflyg. Sedan följde en 2,5 timmes bussresa som kanske inte var den roligaste eftersom man var rätt stel, men bussen var ändå behagligt sval och de flesta sov (naturligtvis inte våra barn). Och när man väl kom fram vid 15-tiden på eftermiddagen och möttes av värmen och den klarblå himlen och det turkosa medelhavsvattnet, så var det ju bara sååå värt det såklart!

Jag hade bokat en Royal Family Suite som ligger precis vid havet, och som har ett separat sovrum för barnen så man kan stänga om dem om man vill sitta uppe längre på terrassen t ex. Det var våningssäng vilket de tyckte var väldigt häftigt :-).  Hela rummet var nyrenoverat och superfräscht. Någon hade verkligen tänkt till och även gjort det praktiskt med massor av krokar och hängare överallt, samtidigt som det var ljust och modernt och smakfullt inrett.

Vardagsrummet

Med ett litet välkomstpaket

Barnens sovrum

Och vårt.

Och så den stora härliga terrassen

med utedusch och havsutsikt

och kvällssol fram till 19-20 på kvällarna. Kan tänka mig att det knappt går att sitta här i juli när det är som varmast. Vi hade behagliga 30-32 grader och kvällssolen gassade så starkt att man blev helt genomblöt av svett. Man fick tränga in sig i ett hörn för att få lite skugga och njuta av sitt iskalla Chablis 🙂

Afrodite hette byggnaden vi bodde i. Det var bara en liten trappa ner till stranden.

Resten av hotellet var uppbyggt som en liten grekisk by.

med havsutsikt överallt.

Makrigialos Beach var en liten mysig sandstrand som låg mittemellan vårt hotell och systerhotellet Ocean Beach Club. Långgrunt och mycket barnvänligt, men s*tan vad sanden brände! Vattnet var behagligt, ca 25 grader ungefär.

Mike var hyfsat nöjd när han fick åka vattescooter 🙂

och Scott när han fick träffa Lollo och Bernie. De kom varje frukost kl 9 och sen på kvällsunderhållningen.

Leah vågade bara krama Bernie. Lollo var för stor. Hon hade trott att de skulle vara lika stora som ett gosedjur ungefär så hon var väldigt avvaktande i början. Jag varnar er som funderar att åka hit: förbered er på att höra samma låt mala på om och om igen på repeat: ”Lollo och Bernie, minidiscodags!” 😉

Leah var mest nöjd när hon fick glass

efter glass.

Framför allt var det ju bada som gällde. Vi var vid poolen fram till lunch och sen stranden på eftermiddagen.

Smörja in sig måste man ju, på sin vårbleka hud. Jag vill återigen slå ett slag för solskyddsfaktorn Proderm, som nu bytt namn till EVY. Jättebra konsistens som är som en fluffig mousse som sugs in snabbt i huden utan att kladda. Barnen älskar den eftersom det ser ut som grädde. Särskilt Leah missade aldrig en chans att smörja in sig – eller mig – med solskyddsfaktor.

Utsikt från grannhotellet Ocean Beach Club där vi också fick bada om vi ville. Jag gjorde en behandling på deras Spa, det var helt underbart. 75 minuters ren och skär lyx från topp till tå.

Bara Decléorprodukter! Som att komma till himlen :-). Jag köpte en Aromessence Tan Activator, som är ett serum man har under dagcremen eller solskyddsfaktorn och skyddar huden extra mycket mot ojämn pigmentering och solskador. Jag har använt den förut och tycker den är grym! Solbrännan håller dessutom mycket längre.

Vi hade all inclusive så alla måltider intogs på bufférestaurangen. Det var helt OK buffé. Inga kulinariska utsvävningar direkt, men åtminstone hyfsat bra variation. Och bäst av allt – man slapp det eviga ”Jag vill inte ha det hääär”, ”Jag vill ha samma som Scott” etc. etc. Alla fick ta hur mycket eller lite de ville. Och på kvällarna sprang alla barn omkring och lekte efter de hade ätit upp och kollade på underhållningen på scenen. Det var tre björnar som sjöng och spexade och så kom Lollo och Bernie och hade kramkalas, och sen var det minidisco från kl 20. Då satt alla föräldrar och åt i lugn (?) och ro och avnjöt ett glas vin och solnedgången till tonerna av ”Ropa så de hör er, LOLLO OCH BERNIE!” Så himla grekiskt 😉

Även drinkar och sånt ingick – dock extremt utspädda och blaskiga. (Ja, jag har inget smink och nån envis röd prick i pannan :-))

Annars var det öl och vin på kran som ingick 😉 Classy!

En gång gick vi i alla fall ut och åt, tillsammans med våra nyfunna vänner från Stockholm som vi hängde med hela veckan och som verkligen förgyllde semestern! Härliga Jim och Em och deras roliga barn! 😀

Ser ni vem som använder Decléors solskyddsfaktor… och vem som INTE gör det?

Vi var mer än nöjda med semestern. Allt var bra utifrån chartersynpunkt. Hotellet var toppen, rummet suveränt och maten helt OK. Barnen älskade både poolerna och stranden och att vara med på aktiviteter på Mini-Land. Det enda minuset var busstransfern till flygplatsen på 2,5 timme. Dit var väl OK men på hemvägen var det en ren kräkfest i bussen. Barn spydde till höger och vänster på de slingriga bergsvägarna och jag som är extremt åksjuk var helt förstörd, trots åksjuketabletter. Åker vi hit någon mer gång skippar vi nog bussen och kollar vad det kostar att ta taxi istället. (Busstransfern kostade 180 kr för vuxna och 90 kr för barn, tur och retur som man betalade i samband med bokningen). I vilket fall kan det nog vara värt det, åtminstone för den som har anlag för åksjuka.

Det största plusset av alla var att det var så himla fräscht. Både mat och hotellrum, poolerna, stranden etc. Fräscht och rent. Jag har som regel att aldrig resa till samma ställe två gånger, men i detta fallet var både jag och Mike ense om att vi kan tänka oss åka hit nästa år igen.

Eller har ni några andra tips?

♥♥♥