Gaahhh, vilken stressig vecka – nej, vilken stressig månad det har varit. Vi har köpt nytt hus! Hastigt och lustigt. 😀 Eller nej, så hastigt var det inte eftersom vi kollat i typ ett år. Men när vi väl hittade ett så slog vi till direkt med förhandsbud och allt och det blev en ganska snabb affär. På Leahs födelsedag närmare bestämt.

Vi håller oss inom Öjersjö, eftersom vi trivs så bra här. Bara ett lite mindre hus med mindre tomt. Jag älskar vårt STORA fina ljusa hus – men det är mycket att fixa med en stor trädgård och har man inga gröna fingrar kan det bli lätt jobbigt.

Igår var det i alla fall fotografering och även om man tycker att man har det ganska fint hemma så är det tusen saker som måste åtgärdas inför en fotografering. Allt skräp som man har liggandes här och där måste bort – annars kommer det se ut som mörka mystiska klumpar på de små bilderna i annonsen. De sorgliga orkidéerna som visserligen blommar då och då men ser bedrövliga ut under tiden – bort. In med nya gröna växter istället. Trasiga glödlampor måste åtgärdas. Pryttlar och leksaker måste bort.

Och det vet alla som någonsin försökt städa med en eller fler 4-6-åringar i huset: lämnar man ett rum nystädat så ser det ut som en krigszon 20 minuter senare. Då har jag ändå i smyg gått och skyfflat ner sjöar med obegripliga teckningar från dagis med tre lila streck på och vassa små plastsaker i soppåsar, utan att barnen märkt något. Förutom en gång då jag gjorde det fatala misstaget att slänga någon vidrig McDonald’s-leksak i en genomskinlig soppåse, och sen inte gå ut med den direkt utan låta den stå innanför dörren.

”MAMMAAAAA”, vrålades det från hallen. ”V-v-v-v-arför har du slängt den hä-ä-är? Uuuu-huuuu, det är ju min favo-RIT-leksak, buhuuu.”

Suck. Under kränkta hulkanden fick det djupt sårade barnet gräva upp plastsaken ur påsen och sen var allt frid och fröjd. Vad gör man inte för att få köpa sig lite lugn och ro.

Note to self: Inga mer genomskinliga soppåsar – och vad det än är så gå ut och släng det direkt i soptunnan.

I vilket fall, städningen eller ”stylingen” tar betydligt mer tid än man tror. Visst, det ska synas att det bor människor i huset. Men ingen vill se deras tandborstar eller en hög smutstvätt i badrummet, vet ju alla som någonsin sålt ett hus eller gått på visning.

Men till slut blev det klart i alla fall och bilderna blev riktigt fina. Särskilt roligt är det att gräva fram gamla bilder och jämföra dem med de nya, på allt vi gjort i huset:

Altanen

 Sovrum

Leahs rum

Klädkammare

Och så hela källardelen med biorum och gästrum… men där har jag inga före-bilder tyvärr.

Här ligger annonsen i alla fall om ni vill gå in och kika: http://www.hemnet.se/bostad/villa-6rum-ojersjo-partille-kommun-ravekarrsvagen-1-6275866 😀

♥♥♥