Oj vilket megapaket jag fick hem från Buzzador förra veckan! Denna gången är det kampanj för rotfruktschips från Rootfruit: chips tillverkade av potatis, rödbeta och palsternacka i smakerna Rotfrukt, Stilton Blue, Parmesan – och Umami, ”den femte smaken”.

Rotfruktschipsen är närproducerade från svenska gårdar och säger sig vara fria från konstgjorda tillsatser, glutamat och maltodextrin. Så här ser innehållsförteckningen ut för t ex Rootfruit Parmesan: potatis, rapsolja, ostpulver, salt, gräddfilspulver, lök, gräslök.

Jämför man med t ex Estrella Dillchips ser deras innehållsförteckning ut så här: Potatis, Solrosolja, Kryddblandning: (Salt, Lökpulver, Maltodextrin, Druvsocker, Jästpulver, Dill, Vasslepulver, Gräslök, Naturliga Aromer), Vegetabilisk Olja.

OLW Sour Cream & Onion: Potatis, solrosolja, kryddblandning (salt, lökpulver, mjölkpulver, socker, naturlig arom, jästpulver, maltodextrin), persilja ,vitlökspulver, surhetsreglerande medel (mjölksyra)

Och Pringles Original: Vakuumtorkad Potatis, Vegetabilisk Olja, Vegetabiliskt Fett, Rismjöl, Vetestärkelse, Emulgeringsmedel (E471), Maltodextrin, Salt, Modifierad Risstärkelse.

Maltodextrin är, för er som inte vet, kolhydrater som skapas av stärkelse och som används som fyllnad i sötningsmedel, bl.a. i sportdrycker, flingor, yoghurt, och välling(!).

Hittills är min favorit Stilton Blue. SÅ. Sjukt. Goda!!!

Parmesan kommer på stark andraplats och potatis/rödbeta/palsternacka på tredje. Jag tyckte de var aningen för söta men Mike tyckte de var jättegoda. Jag kan tänka mig att de passar i matlagning, t ex att strö över en ugnsstek eller något.

Nu är det bara den femte smaken jag inte testat ännu… Umami! 😀

♥♥♥