Min man älskar pasta över allt annat, så att få honom att testa LCHF eller stenålderskost eller något annat som utesluter vitt mjöl och socker är en ren bedrift. Själv undviker jag pasta och bröd i största möjliga mån, och jag känner ingen saknad över det heller. Barnen tycker att det är en ren lyx varje gång de får pasta hemma, vilket inte är så ofta om jag får bestämma. ”Åhhhh MAKARONER, vilken god mat mamma!” låter det då. Ganska tacksamt de gånger när man bara orkar göra makaroner och köttbullar. 🙂

Häromdagen testade jag för första gången att göra LCHF-pasta och det var både lätt och gott och supermättande – både man och barn gav det toppbetyg!

Så här gör du:

  1. Vispa ihop 6 ägg, 200 gram naturell färskost och 50 gram Fiberhusk.
  2. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå och platta ut ända till kanterna.
  3. Grädda i ugn i 150 grader i 10 min. När det har svalnat skär du degen i tunna strimlor.
  4. Stek upp 600 gram kycklingfilé i bitar, salta och peppra.
  5. Tillsätt 2 dl iMat havregrädde, 2 hackade vitlöksklyftor, 8 grovstrimlade soltorkade tomater och 100 gram färsk bladspenat och låt allt koka ihop några minuter.
  6. Krydda med Sambal Oelek efter smak.

Helst hade jag velat göra den helt utan mjölkprodukter, men jag vet inte vad man skulle ersätta färskosten med. Någon inbiten LCHF:are eller paleo-entusiast får gärna komma med tips!

♥♥♥