Sugen på varm choklad men vill undvika socker, mjölkprodukter och färgämnen? Då kan du testa detta Gaps-recept som jag fått av Linda:

1 ägg
2 msk kakaopulver
1/8 – 1/4 tsk salt
1 msk smör
1 msk kokosolja
1 msk honung
2,5 dl kokande vatten

Blanda alla ingredienser utom vattnet i en stavmixerskål. Häll kokande vatten över samtidigt som du blandar med stavmixern. Mixa så det skummar – sen är det klart att dricka! 😀

Jag använde Cocosa samt ekologisk kakao från Kung Markatta. Man kan byta ut smöret och kokosoljan mot bara kokosolja eller bara smör, vilket man föredrar. Vill man kan man även lägga till ett kryddmått vaniljpulver. Jag tycker det blev jättegott! Nästan som ”riktig” varm choklad – inte lika sött som man är van vid, men gillar man inte sött som jag så spelar det ju ändå ingen roll. Framför allt kan du dricka (nästan) hur mycket du vill med gott samvete. Skönt för både kropp och samvete en ruggig höstkväll :-).

Bilden har jag lånat från den här bloggen och där finns massor av fler recept som är helt fria från gluten, socker och mjölkprodukter!

♥♥♥