Förra veckan blev jag intervjuad av tidningen Allas angående eksem och hudproblem. Journalisten sa att de börjat söka på eksem och på så sätt hittat min blogg och hon tyckte – precis som jag – att det är konstigt att det inte pratas eller skrivs mer om det eftersom det verkar vara ett allt vanligare problem.

Efter mina inlägg om helveteseksemen förra året fick jag stor respons både av läsare som mailade och hörde av sig, men även av folk i min närhet t.ex på jobbet som också led av eksem, som jag aldrig märkt tidigare. För att de – liksom jag – blev experter på att dölja det. Eksem är ju liksom akne fult och dessutom kliar eller svider det vilket är psykiskt påfrestande.

I vilket fall vill jag återigen tipsa om min favoritkräm mot eksem, precis som jag gjorde i artikeln, nämligen EMS-salvan som innehåller kolloidalt silver, emuolja, ringblomma och kallpressad kokosolja. Den hjälper både mot klådan och är mjukgörande, och är absolut den bästa jag har testat. Och jag har testat måååånga. 🙂 Just nu är det 20% rabatt hos Bodystore så jag rekommenderar verkligen att passa på om du har problem med torr hud eller eksem och vill ha en salva utan kortison-biverkningar.

Ett urval av alla salvor jag testat mot eksem:

Läsö Saltcare-krämen (SALT men klådstillande!)
EMS-salvan
(bäst!)
Fenuril
(värdelös och verkningslös)
Locobase repair
(otroligt mjukgörande, jättebra när huden är TORR)
Lucas Papaw Ointment
(fet men kliar bara på mig)
Ringblomssalva
(jag tycker den är för fet men den funkar bra på Leahs torreksem)
Hydrokortison
(behöver jag aldrig använda numera sen jag började med EMS, men den hjälper för stunden i nödfall)
och i mitten en burk havssalt från Döda Havet som man ska gnugga händerna med. Svider som attans men lindrar klådan.

♥♥♥