Nu har jag äntligen varit på Stureplanskliniken för att utnyttja mitt presentkort som jag vann i vintras. Först hade jag tänkt göra en Omniluxbehandling som jag läst så mycket om. Det är en ljusbehandling som passar bra nu i vinter/vårtid när man är som gåmigast. Den ska förebygga åldrandet, reducera linjer och rynkor, öka hudens fuktproduktionen och ger den fantastisk spänst och lyster. De som gjort den ser verkligen sååå himla fräscha ut!

Men efter en noggrann granskning av min hud kom Rebecca fram till att en IPL-behandling skulle passa mig bättre, som vi pratade om sist. Framför allt eftersom jag har en del ytliga blodkärl (=finare ord för rödnäst 🙂 ) och pigmentsfläckar.

Pigmentfläckarna är något som blivit betydligt värre sedan graviditeterna och som stör mig. Har skrivit om det flera gånger tidigare. Nu kommer alla gamla synder fram på huden, som alla de där charterresorna till Medelhavet då man låg och stekte sig i solen utan minsta soskyddsfaktor. Även om jag redan som 16-åring var ganska noga med spf så var det ju långt ifrån de rön som finns nu. Kokosolja spf 6 en hel dag i ett brännande Ayia Napa, nej det räcker inte riktigt som solskydd. Men DÅ märktes det ju ingenting utan det är NU som alla de små bruna prickarna ”flutit” upp till hudytan.

Men det går att få bort! Med en IPL-behandling skickar man ner små infraröda ljuspulser genom huden. Först lägger man på ett kallt gel och sen ”skjuter” Rebecca med IPL-apparaten, det hettar till lite för varje gång men det är inget som känns efteråt. Som en ”smätt” på huden bara. Det som kan behandlas med IPL är pigmentförändringar och solskador (ej födelsemärken), oönskad hårväxt, rosacea och allmänt trött, rynkig hud. Det hela tar ca en halvtimme, och för bästa effekt ska man göra det som en kur på 4-6 gånger beroende på hur mycket problem man har. Då räcker effekten i minst fem år. Läs mer HÄR.

Inga biverkningar mer än att man känner att det hettar i huden ett tag efteråt. Däremot ska man helst göra behandlingen på blek, osolad hud. Då får man bäst effekt. Att sola sen är inga problem, bara man använder spf såklart – och det vet vi ju alla att man ska nu!

(Sen har jag läst en massa om hur skadligt solskyddsfaktorer kan vara för huden, men det är en helt annan debatt…)

Det kändes i alla fall inget speciellt efteråt förutom att det just hettade lite om kinderna och jag var lite rödare än vanligt, men det gick över på ett par timmar. Ska dit igen om en vecka för återbesök, och ta före- och efterbilder. Återkommer såklart med recension! 😀

Restylane-produkterna är nu snart slut och jag kommer definitivt köpa nya. Jag tycker de har varit kanon! Köpte även en K Ceutic-kräm nu när jag var där, som Rebecca rekommenderade att använda på natten eftersom jag tyckte Restylane-krämen var lite för tunn som nattkräm. K Ceutic är vårdande och reparerande, särskilt efter IPL eller kemisk peeling, och innehåller vitamin K som motverkar svullnad och rodnader.

♥♥♥