Idag har jag äntligen fått beställt en burk Manuka Honey! Hörde talas om denna fantastiska superprodukt som skulle göra underverk i våras, men den har varit slut nästan överallt hela sommaren. Men nu äntligen finns den inne hos Bodystore.

Manukahonungen kommer från Nya Zealand och har visat sig ha mycket bra stärkande, antioxidantiska och antibakteriella egenskaper, särskilt mot förkylning och hosta. Studier har visat att honung generellt är mer effektiv och verksam mot hosta hos barn än vanlig hostmedicin. Vissa läkare hävdar att den t.om är mer kraftfull än antibiotika – fast utan de obehagliga biverkningarna. Läs mer om studierna här och här (men det finns hur många som helst, googla bara på Manuka honey så ser ni). 🙂

Det här är manuka-honungen bra för:

  • Slå ut streptokocker, både invärtes och i sår.
  • Behandling (smörjes på problemområdet) av svampinfektioner och hudåkommor som ringorm. Lindrar även rodnad och klåda.
  • Behandling av bakterier såsom E.koli och salmonella.
  • Behandling av tarmproblem, exempelvis magsår, inflammation i mage och tarm, sura uppstötningar.
  • Minska acne och andra hudproblem.
  • Att bleka ärr som orsakats av acne eller skador (smörj problemområdet med manukahonung över natten. Behandla i 3 veckor).
  • Stark effekt på MRSA-bakterier som är multiresistenta (bla sjukhussjuka) och knappt är möjliga att behandla då de står emot de flesta sorters antibiotika.

Man ska dock INTE använda den i te. När man hettar upp honung till över 42 grader så dör de flesta goda egenskaperna.

Manukahonung finns på bl.a. Life-butikerna och Örtagubben, men jag köpte den hos Bodystore, 349 kr för 500 gram (den mindre burken var redan slut). Man kan ta en tesked om dagen i förebyggande syfte, såhär i förkylningstider. Även barnen – dock ska barn under ett år aldrig äta honung.

♥♥♥