Efter Tom & Katies separation så har det återigen blivit full fokus på Scientologikyrkan och dess närvaro i Hollywood.

Science fiction-kulten är nämligen enormt stor – mycket mycket större än de flesta av oss inser. Framför allt är den mäktig inom fastighetsbranschen – bara i Hollywood äger kyrkan sju historiska monument värda omkring 2 miljarder kronor, och i hela Los Angeles äger de 26 stora fastigheter, bl.a. massiva Celebrity Center på Franklin Avenue.

Att sekten siktat in sig på kända multimiljonärer i Hollywood är såklart ingen slump. Mer förvånande är hur dessa vuxna människor kan ägna sitt liv åt en organisation som har för vana att tvinga små barn genomgå grundliga förhör med elektroniska sensorer för att säkerställa att de, eller deras föräldrar, inte hemlighåller någonting.

Helt sinnessjukt. Och förstående att Katie Holmes, som de uppenbarligen inte lyckats programmera om helt och hållet, vägrade låta sin lilla dotter utsättas för det.

Det finns i alla fall häpnansväckande många Xenu-följare i Hollywood och här är några:

Mest känd är förmodligen John Travolta, 58, som gick med i kyrkan 1975. Han och hans fru Kelly Preston ryktas ha underlåtit att behandlat sin son Jetts autism eftersom Scientologerna vägrar erkänna sjukdomen. Kelly lämnade även sin lille son från ett tidigare äktenskap då hon gifte sig med Travolta och kyrkan 1991, och har aldrig haft kontakt med honom sedan dess. Anledningen? Pojken är handikappad. Barnet finns varken med på hennes IMDB- eller Wiki-sida (som sagt, Scientologerna har både pengar och makt) men använder man wayback machine så kan man se att han fanns nämnd på Kellys exmakes IMDB-sida.

Tom Cruise, 50, är rikast i Hollywood och Scientologernas främsta ansikte utåt och introducerades till dem av sin första fru Mimi Rogers 1990. Sedan dess har han öppet hatat Brooke Shields för hennes förlossningsdepression 2004, hoppat omkring på soffor, och bytt ut praktiskt taget all sin personal till ”troende” Scientologer. Efter han skilde sig från Nicole Kidman lämnade hon kyrkan och därmed även sina barn, Connor och Isabella. Kyrkan förbjuder umgänge med folk som hoppat av organisationen – även om det är familjemedlemmar. Därför kommer Tom aldrig mer kunna träffa Suri om Katie får full vårdnad, eftersom båda självklart kommer lämna sekten.

Skådespelerskan Kirstie Alley, 61, är en hängiven Scientolog sedan många år, och har öppet sagt: ”utan organisationen skulle jag vara död”.

Lisa Marie Presley, 44, blev indragen i Scientologikyrkan som barn, tack vare sin mamma Priscilla. Hon ryktas nu ha brutit sig loss från organisationen, men finns fortfarande med på deras hemsida.

Sångerskan och skådespelerskan Juliette Lewis, 39, har varit medlem i Scientologikyrkan sedan 90-talet och säger sig ha blivit fri från sitt missbruk tack vare deras program Narcanon.

Musikern Beck, 41, uppfostrades som Scientolog. Även hans fru Marissa Ribsi har varit med i kyrkan sen hon var barn. År 2005 försvarade han organisationen öppet och sa att man inte ska döma förrän man varit där själv.

Skådisen (och Becks svåger) Giovanni Ribsi, 37, uppfostrades i Scientologikyrkan och hyllar dem på deras hemsida.

Även skådespelarbröderna Danny Masterson 36 (That 70s Show) och Chris Masterson 32 (Malcolm in the Middle) uppfostrades inom Scientologikyrkan, tillsammans med sina tre övriga syskon. Dannys fru, IT-tjejen Bijou Phillips, är också Scientolog.

Laura Prepon 32, (That 70s Show) gick med i Scientologerna när hon blev ihop med sin motspelares bror Chris Masterson. De gjorde slut 2008 men hon är fortfarande med i kyrkan.

Skådespelerskan Erica Christensen 29, uppfostrades inom kyrkan och har blivit undervisad hemma under hela sin skolålder. Det ryktas att Scientologerna styr hela hennes karriär i Hollywood med järnhand.

Jenna Elfman 40, (Dharma & Greg) har varit medlem sedan hon gifte sig med sin man Bodhi 1995.

Jason Lee, 42 (My name is Earl) är tydligen så besatt av organisationen att det till slut ledde till skilsmässa från hans första fru.

Elisabeth Moss, 29 (Mad Men) är också en hängiven medlem men har dock sagt att hon tar avstånd från Scientologikyrkans homofobi.

Trots att Will och Jada Smith har donerat massvis med pengar till Scientologikyrkan och startat flera skolor i dess regi, förnekar de att de skulle blivit medlemmar. De stödjer även homosexuellas rätt att gifta sig, och Barack Obama, vilket kanske inte ses med så blida ögon av organisationen. Fast pengarna tar de gärna emot 🙂

Lustigt att tre av de absolut största smygbögarna i Hollywood (som det ryktas om) – Travolta, Cruise och Will Smith – är förknippade med den homofobiska kyrkan. Scientologerna måste ju veta om det. Om de har genomgått såna rigorösa ”säkerhetsförhör” och allt vad det är. Undrar om det är därför de sökt dit från början… för att de har pengar att betala och kyrkan har makten att gömma alla deras hemligheter under mattan. Skönt att de inte lyckats hjärntvätta George Clooney än i alla fall.

.

♥♥♥