Apropå paparazzi… ibland undrar man hur de ”väljer ut” sina offer. Jag menar, varför blir t.ex Jessica Alba konstant fotograferad dagligen (alltid med perfekt makeup eller i perfekt bikinikropp) – när hon är långt ifrån lika ”het” som, säg, Reese Witherspoon, Jennifer Aniston eller Charlize Theron? Vad har Jessica Alba gjort på sistone förutom fött barn och varit med i de där Spy Kids och Little Fockers?

Ja, tror du som jag att begreppet paparazzi fortfarande handlar om påträngande fotografer som förföljer kändisar… så har du FEL. Här är lite inside information om hela paparazzi-businessen från en källa som jobbar inom PR i L.A.:

Endast en liten, liten del av "smygtagna" bilder är faktiskt smygtagna idag. Det är betydligt mer kostnadseffektivt för paparazzin att veta på förhand var och när en kändis ska infinna sig någonstans - till skillnad mot att åka kors och tvärs över ett stort område eller hel stad. Och om kändisen kan komma överens om bilderna i förväg - dvs fotograferna får veta att hon t ex ska till just den affären kl 12 i morgon - får de även en del av intäkterna.
Jessica Alba siktar mot en Jennifer Garner-image - dvs. söt, åtråvärd men ändå tillgänglig kändismamma. Denna familjevinkeln säljer väldigt bra hos publiken, så ju mer bilder av henne med sin familj/bebisar, desto mer säljbar blir hon till den läsekretsen.
Att Jessica "råkade" bli fotograferad nyligen i en mängd olika bikinis i Cabo, med sin fantastiska kropp, är inte heller någon slump. Hon gjorde liknande bilder efter Honor var född. Det visar regissörer, producenter och män att hon fortfarande är sexig, åtråvärd och redo att filma igen.
Paparazzibilder som Jessicas ger också massor av gratisreklam kring de kläder, accessoarer, skor, handväskor, smycken och andra saker som kändisen har på sig eller med sig. Bebisgrejer, barnvagnar, barnstolar, bebissolglasögon - allt. Självklart får designern eller märket sin del av kakan också. De flesta kändisar bär handväskan framför sig så att det inte går att missta vilket märke det är. Kändisar gör lika mycket reklam i paparazzibilder som i annonser.
Det är inte bara kändisar som kan anlita paparazzi för bilder. Resebolag gör det ofta. Kändisar får ofta sina resor betalda för att locka dit andra kunder. Resebyråer, hotell, designers med t.ex baddräktskollektioner etc. ger kändisen allting gratis och anlitar sedan proffsfotografer som tar "paparazzibilder" av dem iklädda en viss bikini och solglasögon utanför ett visst hotell. Även butiker tipsar fotograferna ifall de vet att en kändis är på väg dit. På så sätt kommer deras affär ut i media och kändisen kanske går ut med en kasse från butiken. Alla får sin del av vinsten.
Jaha! SVIN! Kändisar som är mångmiljonärer och har hur mycket som helst, så betalar de INGENTING själva. Grrr!!!!
Allt det jag läst hittills bara skriker VICTORIA BECKHAM. Men… t ex Brad och Angelina då? De behöver knappast någon kickback från någon fotograf? Är inte ens de ”äkta” smygtagna paparazzibilder?
När Brangelina verkligen behöver "försvinna" så gör de det. När Britney eller Halle Berry bestämmer sig för att inte bli fotograferade på ett tag så blir de inte det. Kändisar som Kate Beckinsale och Lindsay Lohan har varenda paparazzinummer inprogrammerat i sin telefon. I slutändan så vill vi ha trevliga kändisbilder, fotograferna behöver kändisarna och kändisarna behöver fotograferna så alla tjänar på att samarbeta.

♥♥♥