Sen jag slutade äta socker så är jag nästan aldrig sötsugen längre. Med en kost på mycket fett och protein och nästan inga kolhydrater, så håller man sig mättare längre och blir helt enkelt inte sugen på att småäta. Jo, om jag äter frukt, t ex clementin från fruktkorgarna på jobbet. Då känner jag att sötsuget triggas, så jag försöker vara lite försiktig med det.
Men ibland blir man ju ändå sugen på att knapra på något framför TV:n. Jag brukar göra en enkel LCHF-efterrätt på vispad grädde och frysta bär, t ex vinbär. Yummy!
Vi har alltid osaltade nötter hemma, som cashewnötter och paranötter. Ost är också bra, jag älskar ost! Har dock fått tipset att undvika ost som innehåller E234 och E235, som är antibiotika som sprayas på ostar, särskilt ost gjord på komjölk. Men get- och fårost kan man äta utan problem och det är ju sååå GOTT!
Ett annat tips är att ta mörk choklad (alltså äkta mörk choklad, upp mot 80-90% kakao) och smälta i kastrull tillsammans med lite vispgrädde (ovispad). Sen låter man det svalna och hårdna och vips har man fått ”mjölkchoklad” fast utan allt farligt socker. Mycket godare än mörk choklad som kan smaka ganska bittert. Vill man kan man även tillsätta lite äkta vaniljpulver.
Har ni några bra sockerfria snacks-tips?