Läste idag artikeln om hur några miljönissar kritiserar Dr Annika Dahlqvist och LCHF-dieten som de kallar ”fettdieten” alternativt ”köttdieten”. Anledningen är att man äter mer kött i den här dieten, liksom i GI och Atkins, och det ökar miljöutsläppen.
Det som de inte har förstått är att man inte alls måste äta kött när man äter LCHF. Det är nämligen ingen ”köttdiet” utan en LÅGKOLHYDRATDIET. Man minskar på socker, sötningsmedel, tillsatser och tomma kolhydrater och äter mer protein och äkta fett.
Jag äter t ex inte kött (nöt & fläsk) och har inte ätit det på nästan 10 år. Och det går utmärkt att äta LCHF ändå! Massor av grönsaker, fisk, kyckling, quorn, ägg, mjölk, grädde, ost och nötter istället för kemiska lightprodukter och sockerfylld mat som pasta, ris och bröd, har fått åtminstone mig att må myyyycket bättre.
Så… eftersom jag dels bojkottar den mäktiga och läskiga sockerindustrin (som antagligen har sponsrat miljönissarnas undersökning) OCH den miljöfarliga köttindustrin måste ju min diet vara den absolut bästa? Ja – inte enligt Livsmedelsverket då, eftersom jag ju supportar deras hatobjekt Dr Dahlqvist 🙂