Nu har Scottis fått vattkoppor hemma. Inte så oväntat eftersom det går på hans dagis. Han är helt prickig, lilleman 🙁 Och när han väl är frisk så åker väl Leah på det också antagligen. Vilket ju iofsg är bra, då är åtminstone den barnsjukdomen avklarad.

Själv fick jag vattkoppor när jag var 21. Det är INTE att rekommendera kan jag säga. Usch och fy vilken pärs det var! Min bror fick det också då, och låg däckad i 2-3 veckor mitt i högsommaren. Av alla barnsjukdomar vi hade som små så var detta den enda vi av någon anledning lyckades missa.

Det var en ganska intressant historia ändå. Jag fick helt plötsligt hög feber och massa utslag och gick till vår husläkare i Askim. Han var på semester då så jag fick träffa hans, minst sagt, inkompetente kollega istället. Denne man undersökte mig lite slött och frågade:

”Brukar du duscha varje dag?”

Jag bara, ehhhh…. ”Ja, hurså?”

”Jaha då är det inte dålig hygien. Hmmmm. Lånar du andras handdukar när du duschar?”

WTF liksom?! ”Nejjjjj….”

Nähä, han kliade sig i huvudet och hade ingen aaaaning om vad det kunde vara. Hög feber och kliande prickar, hmmmmmm…. Nä, han orkade inte undersöka saken mer utan skrev ut antibiotika som jag skulle ta i 10 dagar. Det kändes rätt sjukt faktiskt. Att en läkare insinuerade att jag skulle ha dålig hygien och att det skulle gett mig utslag och hög feber!

Pappa som var med tyckte också att det hela var jättekonstigt, så för säkerhets skull frågade vi en vän till mamma och pappa som är hudläkare. Hon tog en enda titt på mig och sa argt: ”Men det här är ju vattkoppor! Det ser ju varenda människa, det är ju ett skolboksexempel. Hur kan ens den där skojaren skriva ut ANTIBIOTIKA till vattkoppor!?!”

Haha, ja, detta är bara ett av alla exempel som gör att jag inte direkt har särskilt högt förtroende för läkare.

Jag ska inte skriva ut hans namn för han praktiserar fortfarande och detta var ju många år sen… han kanske har lärt sig sedan dess.. men om ni misstänker vattkoppor så gå INTE till denne man isåfall… Mitt betyg hade INTE blivit lika bra kan jag säga 🙂

...

♥♥♥