Lady Gaga tog storslam i söndagens MTV Video Music awards med inte mindre än 8 priser – bl a för bästa popvideo, årets video och bästa dansvideo (alla till ”Bad Romance”).

Och som vanligt gick hon ett steg längre än alla andra med sina galna utstyrslar. PETA var dock inte helt nöjda med hennes outfit som var gjord helt av kött.

”Gaga verkar ha svårt att överträffa sig själv hela tiden, och att bära en klänning gjord på köttslamsor av döda kor är stötande,” sa en representant för PETA. Men tillade att om klänningen verkligen var gjord av äkta kött ”skulle den snart ruttna och stinka under de varma TV-lamporna, och snart vara täckt av likmaskar.”

Lady Gaga själv förklarade att hennes outfit inte var menat att förolämpa någon:

“Det är definitivt ingen skymf till alla veganer eller vegetarianer. Som ni vet är jag den mest fördomsfria människa på planeten. Men den har många tolkningar. För mig ikväll handlar det om att om vi inte står upp för det vi tror på kommer vi snart ha lika mycket rätt som köttet på våra ben. Och – så är jag inget piece of meat.”

Ack ja, det gäller att vilseleda publiken så mycket som möjligt. 🙂

Enligt nya biografin Poker Face: The Rise and Rise of Lady Gaga som släpps den 14 september i USA, ansågs Gaga från början inte vara snygg nog att bli popstjärna. Hon kontrakterades egentligen som låtskrivare, inte som artist. Hennes utseende var ett ”problem”, och det var också därför man kom på Lady Gagas galna image med vita peruker, solglasögon och köttklänningar – just för att distrahera publiken från hennes utseende.

Och att hon lyckats råder ju inget tvivel om! Tragiskt dock att man måste vara snygg för att lyckas som sångerska, det är ju som om man skulle vara tvungen att ha långa ben för att bli IT-tekniker. Inget har ju med själva yrket att göra. Nu har väl Gaga inte världens bästa sångröst heller, så det är tveksamt om hon skulle slagit igenom utan sin ”image” hur snygg hon än hade varit.  Hade det bara hängt på utseendet hade väl systrarna Graaf fortfarande fått härja fritt på musikscenen 🙂

Var klänningen äkta då? Jajamen! Här ser ni bilder på köttklänningen, designad av Franc Fernandez, gjord på kött från hans familjeslaktare 🙂

♥♥♥